poniedziałek, 20 kwietnia 2015

Pikantny twaróg ziołowy

Na kolacje, po treningu, trzeba zjeść coś lekkiego, proponujemy twaróg z ziołami a do tego warzywa. Nasza kolacja sprawdzi się również jako przekąska na imprezę, czy w ciągu dnia, można zabrać ją do pracy, szkoły, wystarczy włożyć do pudełeczek i drugie śniadanie jak znalazł!


Potrzebujesz :
* 150g twarogu
*3-4 łyżki mleka
*szczypior 
*koperek
*pietruszka
*sól, pieprz, paprykę w proszku

Twaróg ucieramy z mlekiem. Zioła umyć, otrząsnąć z wody i drobno posiekać, wymieszać z twarogiem, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.
 Podawać jako dip do patyczków warzywnych z surowej marchwi, ogórka i papryki 

    Smacznego!

                                                    1 porcja (cały twarożek)- 142 kcal
                                                                    Białko-22g
                                                                    Tłuszcz-1g
                                                              Węglowodany - 9g





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz