niedziela, 12 kwietnia 2015

Łososiowo

Łosoś to jedna z moich ulubionych ryb, w sumie to najlepsza jak dla mnie rybka, mogę go jeść na śniadanie obiad i kolacje, więc w odróżnieniu od innych rybek jest bardzo funkcjonalny, dzisiaj w ręce wpadł mi łosoś wędzony. Zrobiłam kolacje ale też można jeść to danie na śniadanie, jako przekąskę i podwieczorek.


Na 2 porcje potrzebujesz:

*ok. 100g wędzonego łososia
*dużą marchew
*kawałek ogórka
*2 jajka ugotowane na twardo
*3 łyżki jogurtu greckiego
* sok z cytryny
*koperek
*sól, pieprz

Marchew obieramy i gotujemy na pół twardo. Łososia drobno kroimy, marchew ogórka i jaja trzemy na tarce z dużymi oczkami. Jogurt mieszamy z sokiem z cytryny, koperkiem i przyprawami. Wkładamy do małej miseczki warstwami marchew, jajka,ogórek i łososia. Polewamy sosem.

Smacznego !

W jednej porcji -190 kcal
Białko - 19,7g
Tłuszcz-9,6g
Węglowodany-6,6g
Błonnik-1,8g



 

1 komentarz: